Bedrijfsbeslissingen en financiele verantwoording

Auteur A.W.W. Heezen en A. Heezen
Bedrijfsbeslissingen en financiele verantwoording

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789001805791
  • ISBN 10 9001805795
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Bedrijfsbeslissingen en financiële verantwoording is geschikt voor zowel de propedeuse als voor de hoofdfase van opleidingen waarbij Financieel Management of Bedrijfseconomie niet centraal staan. Wanneer je geen financieel-economische opleiding volgt, moet je in staat zijn de belangrijkste financieel-economische principes toe te passen, zoals het maken van een marketingplan of een investeringsvoorstel. Bij deze uitgave zit de Campuz Creditcard met een persoonlijke toegangscode. Deze code geeft je toegang tot digitale ondersteuning op de website behorend bij het boek.

Je leert het toepassen van de belangrijkste financieel-economische begrippen en inzichten zonder dat je je moet verdiepen in allerlei (ingewikkelde) berekeningen. Zo moet je bijvoorbeeld weten wat overheadkosten, netto ...contante waarde en financiële kengetallen zijn en je moet deze kunnen toepassen, zonder dat je daarbij uitgebreide berekeningen moet maken.

Het boek is vooral beschrijvend van aard waarbij de berekeningen tot het minimale zijn beperkt. Managementbeslissingen op het gebied van de marketing, sales, productie (R en D) en facility management staan voorop. De bedrijfseconomische theorie en de financiële verantwoording van beslissingen worden daaraan gekoppeld.

De betekenis van en de verbanden tussen de balans, resultatenrekening en liquiditeitsbegroting worden toegelicht aan de hand van het ondernemingsplan van een startende onderneming. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer: het maken van een begrote balans en resultatenrekening, een liquiditeitsbegroting en praktische onderwerpen zoals het berekenen van uurtarieven en kostprijzen in de dienstverlening.

Kenmerkend voor het boek is dat managementbeslissingen als uitgangspunt zijn genomen en dat de theorie daaraan is gekoppeld en niet andersom. Daarbij wordt ook ruime aandacht besteed aan de omgevingsfactoren, die een rol spelen bij het nemen van bedrijfsbeslissingen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.