JHG

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789012390477
  • ISBN 10 9012390478
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie geeft in vijftig artikelen de grondrechten die gelden in de Europese Unie ten aanzien van waardigheid, vrijheid, solidariteit, gelijkheid, burgerschap en rechtspleging. Sinds de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon op 1 december 2009 is het EU-Handvest juridisch bindend. Dit betekent dat dit uit 2000 stammende handvest sinds die datum méér is dan alleen een hulpmiddel bij de interpretatie van het Unierecht: het EU-Handvest is juridisch bindend voor de instellingen van de EU en voor de lidstaten, mits zij het Unierecht ten uitvoer brengen.Deze nieuwe status van het Handvest heeft vele vragen opgeworpen, zoals de vraag of de rechten van het Handvest ook tegen de nationale overheid kunnen worden ingeroepen ... en hoe deze rechten zich verhouden tot de rechten in andere mensenrechtenverdragen zoals het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens (EVRM). In 2007 is een Toelichting bij het EU-Handvest gepubliceerd met aanwijzingen voor de uitleg van het Handvest. De tekst van het Handvest en deze Toelichting geven echter - vanzelfsprekend - niet alle antwoorden. Uiteindelijk is het vooral aan de rechter om het EU-Handvest uit te leggen: niet alleen het Hof van Justitie EU, maar ook de nationale rechter heeft in toenemende mate met het Handvest van doen. De bundel wil een handvat bieden aan de jurist in de academie en de praktijk. De Selecties bevatten (in retrospectief) geannoteerde rechterlijke uitspraken van na 1 december 2009 waarin het Handvest aan de orde komt, verspreid over verschillende rechtsgebieden, waaronder het constitutioneel recht, het douanerecht, het familierecht, het gelijke behandelingsrecht, het mededingingsrecht, het strafrecht, het vreemdelingenrecht en andere delen van het bestuursrecht.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.