Monografieen sociaal recht Privatisering en activering in de Nederlandse sociale zekerheid en solidariteit - een internationaal perspectief

Auteur F.J.L. Pennings en B. Hofman
Monografieen sociaal recht Privatisering en activering in de Nederlandse sociale zekerheid en solidariteit - een internationaal perspectief

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013120196
  • ISBN 10 9013120199
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In het afgelopen decennium is het Nederlandse socialezekerheidsstelsel in belangrijke mate veranderd. Eén van de hoofdveranderingen is dat de verantwoordelijkheid voor belangrijke onderdelen van het stelsel verschoven is van publieke naar private instanties (zoals werkgevers en particuliere verzekeraars). Een andere belangrijke verandering is dat regelingen gemaakt zijn om uitkeringsaanvragers en -gerechtigden te activeren om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Verplichtingen om weer aan het werk te gaan bestonden weliswaar al vanaf het ontstaan van de sociale zekerheid, maar het beginsel van 'werk boven uitkering' is de afgelopen tien jaar veel radicaler doorgevoerd. In deze studie wordt de vraag onderzocht welke spanningen er zijn tussen onderdelen van de Nederlandse sociale ...zekerheid die geprivatiseerd zijn of die bijzondere vormen van activering hebben geïntroduceerd enerzijds en internationale en Europese normen anderzijds. Daarbij wordt ook ingaan op de vraag of, en zo ja, hoe tegenstellingen te overbruggen zijn, bijvoorbeeld door de Nederlandse regelgeving aan te passen of door de verdragen aan te passen. Het toetsingsonderwerp is beperkt tot drie onderdelen van de sociale zekerheid, te weten de verzekeringen tegen (1) loonderving bij ziekte, (2) inkomensverlies bij langdurige arbeidsongeschiktheid en (3) ziektekosten. Zij zijn (op verschillende wijzen) voorbeelden van geprivatiseerde sociale zekerheid: de dekking tegen het risico is voor een deel zaak van private partijen, terwijl marktwerking prevaleert boven overheidsoptreden.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.