Een kennismaking met de oude wereld

Auteur L. de Blois en R. J. Van Der Spek
Een kennismaking met de oude wereld

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789062832354
  • ISBN 10 9062832350
  • Druk 6
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De oude wereld van het Middellandse-Zeegebied is in veel opzichten de bakermat van zowel de Europese als de islamitische beschavingen. Tal van zaken die de westerse cultuur tot op de dag van vandaag bepalen, zijn in de periode van 3500 voor Christus tot 500 na Christus ontstaan. Te denken valt aan moderne rechtstelsels en aan de wijsbegeerte, die zonder het Romeinse recht en de Griekse filosofie ondenkbaar zijn. Het Jodendom en het Christendom zijn in de Oudheid ontstaan en ook de Islam heeft heel wat aan de Oudheid ontleend. Dit boek biedt een kennismaking met deze oude wereld.
In de eerste zeven hoofdstukken wordt het Oude Nabije Oosten besproken. Vervolgens staat de Griekse wereld in de volgende vier hoofdstukken centraal en tot slot komt Rome in de laatste vijf hoofdstukken aan de orde. ... De auteurs richten hun aandacht met name op verschijnselen die van algemeen historisch belang zijn en die van invloed zijn geweest op de latere westerse beschaving, zoals maatschappijstructuren, staatsvorming, machtsverhoudingen, sociale conflicten, politieke theorieën en godsdiensten.
Een kennismaking met de oude wereld is een heldere en rijk geïllustreerde inleiding in de geschiedenis van de oude wereld en is dan ook geschikt voor een breed publiek van belangstellenden.
Deze zesde druk is ingrijpend herzien. Niet alleen is de tekst aangepast aan de laatste wetenschappelijke stand van zaken, ook het formaat en de opmaak zijn gewijzigd.
L. de Blois is hoogleraar oude geschiedenis aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen. R.J. van der Spek is hoogleraar oude geschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.