Sociologie voor de praktijk

Auteur Siep van der Werf en K.J. Hoeksema
Sociologie voor de praktijk

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789062834303
  • ISBN 10 9062834302
  • Druk 6
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het sociale klimaat in Nederland is in korte tijd sterk gewijzigd. Denk alleen al aan de veranderingen die de overgang naar een informatiesamenleving met zich meebrengt. Ondanks al die veranderingen blijft er samenhang in de samenleving en krijgen individuen hun plaats.Sociologie voor de praktijk geeft inzicht in de relatief complexe materie van de sociologie. De auteurs stellen in het boek het begrip ëmacht´ centraal, relateren dit aan andere sociale begrippen en passen dat toe op belangrijke maatschappelijke items zoals cultuur, sociale ongelijkheid, emancipatie, vakbeweging, onderwijs en de multiculturele samenleving. Per hoofdstuk komt een afgerond thema aan bod, dat telkens wordt afgesloten met vragen met betrekking tot de maatschappelijke beroepspraktijk.Klaas J. Hoeksema is partner v ...an Vigor Transitions en VigorPlaza en als consultant actief in het onderwijs en bedrijfsleven op het gebied van competentieontwikkeling. Hij is mede-auteur van Discursieve vaardigheden en publiceert over competenties voor de informatiesamenleving.Siep van der Werf is als docent verbonden aan hbo-opleiding sociaal-juridische dienstverlening van de Hogeschool van Amsterdam en auteur van studieboeken waaronder Allochtonen in de multiculturele samenleving en De verdeling van arbeid.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.