Grootschalig veldonderzoek

Auteur J. Lammers
Grootschalig veldonderzoek

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789062838202
  • ISBN 10 9062838200
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het onderwijs van het vak methoden van sociaal-wetenschappelijk onderzoek staat hoofdzakelijk in het teken van de manier waarop de onderzoeker tot waarheidsgetrouwe uitspraken over de samenleving komt. Dit boek wil de grondstructuur laten zien van hoe in grootschalig veldonderzoek de onderzoeker redeneert en handelt om tot dergelijke uitspraken te komen. In dat proces spelen twee componenten een belangrijke rol: het opstellen van hypothesen waarin iets over de samenleving beweerd wordt en de empirische controle van die hypothesen. De relatie hiertussen staat in dit boek centraal en wordt breed en in zo eenvoudig mogelijke bewoordingen behandeld. Het gebruik van statistisch en methodologisch jargon wordt zo veel mogelijk vermeden. Toegevoegd is een aantal opgaven m et uitwerkingen om de lezer ... in staat te stellen zich de denk- en handelwijze van de onderzoeker eigen te maken

Het boek is niet alleen bedoeld voor studenten in de sociale wetenschappen en de beleidswetenschappen, maar ook voor studenten in het HBO en voor iedereen die in de praktijk met grootschalig veldonderzoek te maken heeft.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.