De waterwolf in Waterland

Auteur Diederik Aten en Frouke Wieringa
De waterwolf in Waterland

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789064557675
  • ISBN 10 9064557675
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Een eeuw geleden, in 1916, was de Waterwolf in Waterland en Zaanstreek maandenlang de baas. Dit boek kijkt in een uniek drieluik terug op de rauwe, kille realiteit van deze overstroming, die op het eiland Marken 16 mensenlevens eiste. Allereerst geeft Diederik Aten een rijk overzicht van de watersnood en zijn nasleep. Was de stormvloed van januari 1916 echt uitzonderlijk? Hoe was de hulpverlening georganiseerd? Hoe zat het met de schadevergoeding en de schuldvraag? En wat is er na de ramp aan de dijken gedaan? Frouke Wieringa verzorgde het tweede luik. Zij schreef een boeiend essay over alle lectuur over de overstroming van 1916. Nog dat jaar verscheen het eerste jeugdboek. Later volgden er meer. Cor Bruijn leverde in 1936 met het spannende 'De dijken breken' een beeldbepalend werk ... af. Op welke manier gaven deze boeken vorm en betekenis aan de herinnering? Wat is drama en wat werkelijkheid? Precies 72 plaatjes moest je sparen. Dan had je het plakplaatjesalbum over de watersnood van Ter Wee's theehandel uit Zaandam helemaal vol. Het verscheen in 1917 en sprak zelfs Koningin Wilhelmina aan. Terecht, want het is een nog steeds pakkend ooggetuigenverslag. Daarom vormt een facsimile van een volgeplakt album het derde en laatste luik van deze bijzondere uitgave over de watersnood van 1916. De Waterwolf in Waterland is rijk geïllustreerd met maar liefst 125 foto's, kaarten en tekeningen. Al die beelden brengen de blijvende kwetsbaarheid van ons lage land helder als een druppel water in beeld. Nederland, Aeternitati Vigila: Waakt immer!

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.