Wegwijzer voor methoden bij evalueren van IT-projecten

Redacteur Harry Ousen Auteur Wouter Bronsgeest
Wegwijzer voor methoden bij evalueren van IT-projecten

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087537258
  • ISBN 10 9087537255
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek geeft een overzicht van de best practices en methoden die als instrument kunnen worden toegepast bij het evalueren van IT-projecten. Hierbij is uitgegaan van best practices en methoden die daadwerkelijk worden toegepast in profit- en non-profit-organisaties. Bij dit boek is een download-bestand beschikbaar met de resultaten van alle Vragenlijsten: 978 90 8753 725 D Het boek neemt de lezer mee in de definitie van evalueren, de afbakening van IT-projecten in de keten van business-vragen tot en met de implementatie van IT-voorzieningen en bijbehorende processen, en de diverse keuzes die gemaakt moeten worden voorafgaand aan een projectevaluatie. Evalueren doe je namelijk niet alleen achteraf, maar vaak ook tijdens projecten. Evalueren gebruik je vaak om terug te kijken, maar vooral ... ook om vooruit te kijken en van te leren. Op basis van deze informatie wordt de lezer meegenomen in de diverse best practices en methoden die worden gebruikt als evaluatie-instrument, de achterliggende theoretische uitgangspunten, en de overeenkomsten en verschillen. Dit boek beoogt een heldere classificatie van de meest relevante methoden en best practices te geven, op basis van een interdisciplinaire theoretische basis. Het boek rijkt daarbij concrete handvatten aan en helpt managers, professionals en bestuurders duidelijke keuzes te maken bij evaluaties van IT-projecten. Er worden ruim twintig best practices en methoden in dit boek besproken: - People ICB/NCB e-CF Belbin teamrollen Projectmatig creëren - Process PRINCE2 PMBOK Guide ISO 21500 Agile methoden (DSDM/Atern, Scrum, RUP) ISO 9000 OPM3 - Product ASL/BiSL/ITIL Business Case-aanpak BCG-matrix - Multi criteria 7'S model Quinn-model INK / EFQM Appreciative Inquiry Balanced Scorecard

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.