Zo zit het!

Auteur H.A.M. Staarink
Zo zit het!

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789023243410
  • ISBN 10 9023243412
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

"De meeste Nederlanders brengen eenderde van hun leven zittend door. Goed zitten is een kunst. De keuze voor een goede zithouding is minder ingewikkeld en minder persoonlijk dan iedereen denkt. In feite ligt de uitkomst al sinds 1969 vast in het congresverslag Sitting Posture. Alleen de uitleg daarbij ontbrak tot nu toe. Door een verbeterde definitie van zithouding en uitgebreid onderzoek door de auteur kunnen de uitkomsten van bijna veertig jaar geleden nu eindelijk begrepen en toegepast worden, en dat gebeurt in 'Zo zit het!' Bij de analyse van het zitten zijn inspanning en ontspanning sleutelwoorden. Zodra er daarvoor gelegenheid is, zoekt de mens een houding die zo min mogelijk energie kost. Actie vraagt om het tegenovergestelde, om een actieve zithouding, om inspanning. De houding ... die bij een bepaalde activiteit hoort, is behalve van stoeleigenschappen vooral afhankelijk van het zitgedrag: het zich bewust zijn van wat er lichamelijk gezien gebeurt tijdens het zitten en op basis daarvan de juiste keuzes maken. Een goede zithouding is een investering in de toekomst en voorkomt complicaties en klachten. De bevindingen die de auteur in 'Zo zit het!' beschrijft, hebben verstrekkende gevolgen voor vrijwel alle typen zitmeubelen, van kantoorstoel tot vliegtuigstoel, maar zijn met name van belang voor diegene die rolstoelen ontwerpt, fabriceert en niet op de laatste plaats voor de rolstoelgebruiker zelf en zijn (professionele) begeleider. Dr. ir. Harrie Staarink freelance industrieel ontwerper, onderzoeker en docent promoveerde in 1995 op het onderwerp 'Sitting Posture, comfort and pressure, assessing the quality of wheelchair cushions'. In 1996 startte hij in samenwerking met Jaap van Wijngaarden (arts) en Ton Tournier (fysio­therapeut) een onderzoek naar meetbare criteria voor een goede individuele houdingsondersteuning met behulp van een multiverstelbare passtoel. De daarmee opgedane kennis ligt ten grondslag aan deze uitgave."

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.